penktadienis, gruodžio 30, 2011

Gintarinis kramtukas „Jūrų žvaigždė“

Dar vienas gintarinis kramtukas. Pirmiesiems dantukams kalantis paramina, sako, padeda peršalus. Galima užsegti kaip gydančius karolius (mamoms per trumpi :). Einant pasivaikščioti - tvirtinti prie nešioklės, vežimėlio.
Neapdorotas gintaras iš Jantarnoje gintarų kasyklos, siūlas - medvilnė.

antradienis, gruodžio 27, 2011

Saldus tarpušventis. Vitražiniai sausainiai


Aprimus šurmuliui užrašysiu receptą. Iš žurnalo Virtuvė. Mums labai patiko. Ir kepti, ir dovanoti :)

125 g minkšto sviesto,
105 g smulkaus cukraus,
1 šl. vanilės ekstrakto (dėjau vanilinį cukrų),
1 didelis kiaušinis,
280 g a.r. kvietinių miltų,
30 g kukurūzų miltų (galima keisti kvietiniais),
1 šl. kepimo miltelių,
220 g vaisių skonio ledinukų.

Išsukite  sviestą su cukrumi, vanile. Įmuškite kiaušinį. Persijotus miltus su kepimo milteliais suberkite į sviesto mišinį. Užminkykite tešlą ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Iš atvėsusios tešlos kočiokite apie 3 mm storio lakštą. Didesne formele išpjaukite sausainių pagrindus. Juos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Mažesnėmis formelėmis išpjaukite skylutes. Ertmes užpildykite sutrupintais ledinukais (juos galite sudaužyti storesnio poietileno maišelyje mėsos plaktuku). Kepkite 170 °C orkaitėje 10 - 15 min. Atvėsinkite ant kepimo popieriaus.
Pastabos iš patirties: saldainius sutrupinkite ne per smulkiai; neperkepkite, nes karamelė pradeda svilti ir praranda ne tik spalvą, bet ir apkarsta. Skylutes pakabinti dariau kokteilių šiaudeliu.

Ir skanūs, ir eglutei puošti tinka.

ketvirtadienis, gruodžio 22, 2011