penktadienis, gruodžio 30, 2011

Gintarinis kramtukas „Jūrų žvaigždė“

Dar vienas gintarinis kramtukas. Pirmiesiems dantukams kalantis paramina, sako, padeda peršalus. Galima užsegti kaip gydančius karolius (mamoms per trumpi :). Einant pasivaikščioti - tvirtinti prie nešioklės, vežimėlio.
Neapdorotas gintaras iš Jantarnoje gintarų kasyklos, siūlas - medvilnė.

antradienis, gruodžio 27, 2011

Saldus tarpušventis. Vitražiniai sausainiai


Aprimus šurmuliui užrašysiu receptą. Iš žurnalo Virtuvė. Mums labai patiko. Ir kepti, ir dovanoti :)

125 g minkšto sviesto,
105 g smulkaus cukraus,
1 šl. vanilės ekstrakto (dėjau vanilinį cukrų),
1 didelis kiaušinis,
280 g a.r. kvietinių miltų,
30 g kukurūzų miltų (galima keisti kvietiniais),
1 šl. kepimo miltelių,
220 g vaisių skonio ledinukų.

Išsukite  sviestą su cukrumi, vanile. Įmuškite kiaušinį. Persijotus miltus su kepimo milteliais suberkite į sviesto mišinį. Užminkykite tešlą ir padėkite pusvalandžiui į šaldytuvą. Iš atvėsusios tešlos kočiokite apie 3 mm storio lakštą. Didesne formele išpjaukite sausainių pagrindus. Juos sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Mažesnėmis formelėmis išpjaukite skylutes. Ertmes užpildykite sutrupintais ledinukais (juos galite sudaužyti storesnio poietileno maišelyje mėsos plaktuku). Kepkite 170 °C orkaitėje 10 - 15 min. Atvėsinkite ant kepimo popieriaus.
Pastabos iš patirties: saldainius sutrupinkite ne per smulkiai; neperkepkite, nes karamelė pradeda svilti ir praranda ne tik spalvą, bet ir apkarsta. Skylutes pakabinti dariau kokteilių šiaudeliu.

Ir skanūs, ir eglutei puošti tinka.

ketvirtadienis, gruodžio 22, 2011

Žiema ar pavasaris?

Gal žieminis, o gal pavasarinis naujas darbo kalendorius naujų metų darbams. Visai kaip šių dienų oras...



Mažas sašiko su metalo detalėmis.