šeštadienis, spalio 29, 2011

Saldus šeštadienis. Sviesto – varškės sausainiai. Сладкая субота

Ačiū Virginijai, turinčiai puikią atmintį ir prisimenančiai prieš kokius 20 metų mokykloje keptų sausainių receptą. Patikėkit, jie puikūs!


Receptas:
Tešla:
500 g varškės (kuo sausesnės),
500 g sviesto arba margarino,
3 stiklinės miltų,
žiupsnelis druskos.
Užtepas:
2 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
2 šaukštai cinamono.
Kuo šaltesnį sviestą sukapoti su miltais, arba sutarkuoti, vis apibarstant miltais. Sudėti pertrintą varškę, ir greitai užminkyti (svarbu nepersistengt, kad neatšiltų sviestas). Tešlą bent valandai dėti į šaldytuvą. Mes užminkėm iš vakaro. Šeštadienio rytą kočioti šaltą tešlą apie 1cm storio lapais. Nekočiokite visos iš karto! (Mūsų orkaitė 45 cm pločio. Iš šio kiekio iškepiau 6 skardas per 3 kartus ir dar dviems skardoms užšaldžiau). Lapo viršų tepkite plaktu kiaušiniu ir barstykite cukrumi, sumaišytu su cinamonu (galima kepti ir sūrius su kmynais). Greitai pjaustykit sausainius ir į 170 C° orkaitę 2030 min.

Рецепт:
Тесто:
500 г творога,
500 г сливочного масла или маргарина,
3 стакана муки,
солъ.
На верх:
2 яйца,
1 стакан сахара,
2 ст. ложки корицы.
Натереть на крупной терке хорошо охлажденное сливочное масло, добавитъ муку, солъ, творог и быстро замеситъ тесто. Оставитъ хотъ на час в холодилнике (я оставила на ночъ). Тесто разделитъ на части (68, смотря коких размеров ваша духовка). Раскататъ тесто в толщину 1 cм, смазатъ взбитым яйцом, посыпатъ сахаром и корицей (можно эту смесъ заменитъ на тмин). Порезатъ на печенъя. Выпекать в нагретой духовке около 170 градусов 2030 мин.

Skanaus šeštadienio visiems.
Вкусной всем суботы.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą