pirmadienis, kovo 21, 2011

Laikas su vaikais

Ką daryti, kad tėvai su vaikais prasmingai praleistų ilgiau nei 7 min. per dieną? Radom puikų žaidimą, kurį iš pradžių reikia pasigaminti...
Sugalvojo jį Nikitinai dar praeito amžiaus aštuntam dešimtmety. Aprašė kaip daryti ir sukūrė 60 užduočių, kurios lavina erdvinį mąstymą, tikslumą, atidumą, kruopštumą (čia daugiau). Skirtas 2 - 15 m. vaikams. Bet ir suaugusiems yra kas veikt :)
 Taigi, vyrai šiandien turėjo gražaus darbo. Žymėjo kokia spalva kurias sienas dažyti.  O nusidažyti galima jau su trimečiu (tokio amžiaus Jonas, dažantis naminį komplektą nuotraukoje dešinėje) . Kol neišdžiūvę, dažai lengvai nusivalo vandenyje sudrėkinta skepetaite. Tiesiog reikia kartu dalyvauti ir geriau pavilgyti į dažus kempinėlę :). Dažai bekvapiai, gerai dengia, greitai džiūsta. Pasigaminti spalvotą kubą geriausiai per 3 kartus (kad jauniesiems dalyviams nesibaigtų kantrybė). Gal ir neatrodys kaip iš fabriko, bet pačių pasidarytas. O Jonas labai džiaugiasi dovanodamas dovaną, prie kurios pats padirbėjo.



Man, kaip visada, liko pasiūti maišelius kaladėlėms sudėti. Vienas su žirafa, kurios kūnas - apnerta saga,  o  kilputė turi uodegėlę.



 Visiems smagaus laiko su vaikais.

2 komentarai: