pirmadienis, liepos 18, 2011

Derlius. Raudonųjų ir juodųjų serbentų savaitgalis

Praėjęs savaitgalis buvo pirmas iš tų, kuriuos paaukojam  uogavimui ir uogų „dorojimui“. Kaip sako Rolandas,
3 savaitgaliai per metus derliui (serbentai, obuolių sultys, šaltalankių sultys) – pramoga, o kiti – tai jau darbas. Taigi, gerai papramogavom ir papildėm rūsio lentynas :)



Šviežios raudonųjų serbentų sultys su cukrumi (25 litrai). Uogas sumalam, išspaudžiam sultis, jas sumaišom su cukrumi. Ir į rūsį.




Malti juodieji serbentai su cukrumi (17,5 litro). Uogas sumalam ir sumaišom su cukrumi. (Pats skaniausias pertepimas vafliams).
Gero visiems derliaus.

4 komentarai:

  1. Oho kokia manufaktūra. Raudoniesiems tik etiketes teptelėti ir į ekologinę lentyną sudėti, barkodai jau yra ;)

    Mažius prieš fotosesiją gal perrengei, tokie gražučiai švaručiai, kaip parodai ;)

    Asta

    AtsakytiPanaikinti
  2. Manufaktūra buvo gera :) Ypač talka šiemet. Užtrukom ilgiau :) O švarūs todėl, kad tik atsikėlė ir prie darbo :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. O rauduonuosius serbentus nekaitinot puode iki virimo,arba nesterilizavot?kokiu santykiu buvo buvo serbentai ir cukrus? aciu

    AtsakytiPanaikinti
  4. As tai dedu i spec. puoda su vamzdeliu ir po kurio laiko puodo kaitinamo sultys isbega lauk tiesiai man I buteli.Net cukraus nededu,laikosi liuks!!

    AtsakytiPanaikinti